"Siti grupi" rok do polovine juna da ispravi nepravilnosti u ponudi za "Telekom"

Bez autora
Jun 10 2010

“Siti grupi“ dat je rok do polovine juna da ispravi nepravilnosti u ponudi za izbor finansijskog savetnika u prodaji “Telekoma“. Vlada Srbije očekuje da će se postupak prodaje dela državnog udela u "Telekomu Srbija" završiti do kraja ove godine. Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u “Telekomu“ raspisan je 12. aprila. Pravo učešća na tenderu imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, u iznosu većem od 500 miliona evra. Zadatak finansijskog savetnika biće da odredi optimalni paket akcija za prodaju i predloži vremenski raspored događaja oko raspisivanja tendera. Finansijski savetnik trebalo bi da razmatra da li bi bilo preporučljivo sada prodati državni udeo u "Telekomu" i koliko, zatim na koji način i koje kriterijume treba da ispuni kupac akcija. Država Srbije poseduje 80 odsto akcija u “Telekomu Srbija“, a preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE, u kojoj “Dojče telekom“ ima 30 odsto kapitala.

"Siti grupi" rok do polovine juna da ispravi nepravilnosti u ponudi za "Telekom"“Siti grupi“ dat je rok do polovine juna da ispravi nepravilnosti u ponudi za izbor finansijskog savetnika u prodaji “Telekoma“, kažu u Ministarstvu finansija.

Vlada Srbije očekuje da će se postupak prodaje dela državnog udela u "Telekomu Srbija" završiti do kraja ove godine, rekli su Tanjugu u Ministarstvu.

 Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u “Telekomu“ raspisan je 12. aprila. Pravo učešća na tenderu imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, u iznosu većem od 500 miliona evra.

Zadatak finansijskog savetnika biće da odredi optimalni paket akcija za prodaju i predloži vremenski raspored događaja oko raspisivanja tendera. Finansijski savetnik trebalo bi da razmatra da li bi bilo preporučljivo sada prodati državni udeo u "Telekomu" i koliko, zatim na koji način i koje kriterijume treba da ispuni kupac akcija.

Država Srbije poseduje 80 odsto akcija u “Telekomu Srbija“, a preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE, u kojoj “Dojče telekom“ ima 30 odsto kapitala.

Prodaja paketa akcija "Telekoma" u nadležnosti je Ministarstva finansija, dok Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo nije u bilo kakvoj vezi za tim poslom, kako se pogrešno interpretira u nekim medijima.

U skladu sa novom zakonskom regulativom, pre same prodaje, mora se obaviti prenos akcija sa Javnog preduzeća PTT saobraćaja "Srbija" na Vladu Srbije i da se izvrši besplatna podela akcija građanima i zaposlenima u tom javnom preduzeću.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik